Spar penge på din elregning

De stigende elpriser gør elregningen til en dyr overraskelse. Her får du gode råd og anbefalinger til, hvordan du kan spare penge på dit elforbrug i hjemmet.  

Spar penge på elregningen

De største strømslugere i hverdagen

Det kan være svært at finde ud af, hvilke apparater og vaner i hjemmet der bidrager til, at din elregning er høj i slutningen af måneden. Vi har samlet otte råd og tommelfingerregler, som du med fordel kan indføre i din hverdag, hvis du gerne vil spare lidt på strømmen. 

1. Sluk for apparater på standby

En stor del af en husstands samlede elforbrug stammer faktisk fra elektriske apparater, der kører på standby-funktion. Eksempelvis slukker de fleste TV’er ikke helt, når du trykker på fjernbetjeningen, men går i standby-tilstand for at kunne starte hurtigere op igen.

Sørg for at slukke for dine elektriske apparater helt ved trykke på stikkontakten, når du er færdige med bruge dem. Der er rigtig mange penge at spare!

 

Standby
Vask ved rette temperatur

2. Vask tøj ved 15-30°

Vaskemaskinen ligger helt oppe på andenpladsen over hjemmets strømslugere. Hele 20% af det samlede energiforbrug i en husstand stammer fra vaskemaskinen.

De fleste vaskemaskiner har i dag et ECO-program, som du med fordel kan bruge. Her vasker maskinen med en lavere vandtemperatur, og det kommer dig til gode på din elregning. Et andet godt råd er at fylde vaskemaskinen helt op med tøj frem for at vaske over flere omgange.

 

3. Undgå tørretumbleren

Tørretumbleren er endnu en hvidevare, der står for en stor del af en husstands samlede elforbrug. Hvis du vælger at tørre det meste af dit tøj i tørretumbleren, kan det også ses på din elregning. 

Overvej i stedet at finde tørresnoren frem og tørre dit tøj udenfor, hvis vejret selvfølgelig tillader det. Har du ikke mulighed for at tørre dit tøj udenfor, kan du i stedet overveje at hænge dit tøj til tørre på et tørrestativ.

 

Sluk for lyset

4. Sluk lys, der ikke bruges

Det lyder måske ret indlysende at slukke for lys, der ikke bruges. Men de fleste har nok prøvet at glemme det, og det afspejler sig i sidste ende på din elregning.

Gør det til en generel regel at tænke over, om du faktisk bruger det lys, der er tændt i huset på det pågældende tidspunkt. Sørg i den forbindelse også at udnytte og nyde det naturlige dagslys, mens det er der. Så sparer du på strømmen.

 

Skal vi hjælpe dig med el-spareråd?

5. Afrim fryseren

Vidste du, at en fryser bruger omkring 20 procent mere energi, hvis der blot er en smule rim i den? Der er altså god grund til at afrime din fryser, hvis du har rim i den og ikke har fået det gjort i et stykke tid.

 

Afrim fryser

6. Brug LED-pærer i dine lamper

Har du gamle sparepærer, glødepærer eller måske halogenspot i nogle af dine lamper i husstanden? Mange får ikke skiftet gamle pærer ud i hjemmets belysning, og det har stor betydning for lampernes strømforbrug. 

LED-pærer er langt mere energibesparende, giver et bedre lys og har en længere levetid. Få skiftet dine gamle pærer ud med LED-pærer i dag. Din elregning vil takke dig!

 

7. Køleskab og fryser: Temperatur

Temperaturen i dit køleskab og fryser bør være på henholdsvis 5 og -18 grader. Sørg for at dine hvidevarer køler til omkring denne grænse, så du ikke bruger unødig strøm. Det er også vigtigt, at du tjekker, om dit køleskab og fryser holder helt tæt ved gummilisterne, så der ikke siver varme ind.

Køleskab temperatur
Energiklasse

8. Apparater med høj energiklasse

Gamle hårde hvidevarer og øvrige ældre el-apparater er nogle af de største syndere, når det kommer til energiforbrug i husstande. Så har du en gammel fryser i kælderen, eller et ældre køleskab i bryggerset, er der store penge at spare på energiforbruget. 

Er du på udkig efter nye hårde hvidevarer, så sørg for at vælge dem med en høj energiklasse. “A” er den energiklasse, der bruger mindst strøm, og kan ofte komme helt op på “A++”.

 

Kontakt os

 

Vi ser frem til at høre fra dig!

Uanset hvad du skal have installeret, monteret eller repareret, så ring 7060 2070 eller send os en mail. Vi vender hurtigt tilbage med et godt tilbud på din opgave eller svar på din forespørgsel.

Privatlivs- og cookiepolitik

4 + 4 =

Kontakt os allerede i dag. På genhør!

Døgnvagt

Der kan altid ske noget, der bare ikke kan vente.
Derfor kan du altid få fat i os. Ring 7060 2070 og vi er
klar til at løse problemet

Henrik Kjærulff

Henrik Kjærulff
Direktør

✉️ henrik@eogt.dk
📞 3147 9747

Tommy Lindgaard

Tommy Lindgaard
Team Koordinator
Bolig og Service

✉️ tommy@eogt.dk
📞 2428 1482

Arne Lodal

Arne Lodal
Team Koordinator Installation og VE

✉️ arne@eogt.dk
📞 4020 1227

Bjarne Hansen

Bjarne Hansen
Team Koordinator Installation og Data

✉️ bjarne@eogt.dk
📞 5089 5662

Anette Christensen

Anette Christensen
Team Koordinator Serviceaftaler og Hvidevareservice

✉️ anette@eogt.dk
📞 4412 8464

Ulrik Nielsen, El og Teknik

Ulrik Nielsen
El-installatør

✉️ ulrik@eogt.dk
📞 2098 4799

Åbningstider

Mandag - torsdag 7-16

Fredag 7-15.30