Om os

 

El og Teknik har rødder tilbage til 1925 – og der er løbet meget strøm gennem kablerne siden…

Under fællesnavnet ”El og Teknik” er A&O Carstensen, El-firmaet Lodal og Tappernøje El smeltet sammen til en større el-virksomhed, der stadig lægger vægt på at være en lokal og serviceorienteret samarbejdsparter, når det gælder el-installationer og energioptimerede løsninger til både private, boligforeninger, landbrug og hele erhvervslivet fra detailbutikker til produktionsvirksomheder.

 

Vi har størrelsen til at løfte alle typer opgaver

El og Teknik består af et kompetent og veluddannet hold på godt 30 medarbejdere, der er fordelt på montører/teknikere, administrativt personale, fleksjobbere og unge under uddannelse.

 

Hos os er socialt ansvar ikke bare tomme ord

Et stort fokusområde hos El og Teknik er det sociale ansvar, og vi er derfor stolte over, at vi både i 2017, 2018 og 2019 blev nomineret til Næstved Kommunes sociale pris, der uddeles til en virksomhed der gør en særlig indsats på dette område. (grundet Covid-19 blev nomineringen ikke gennemført i 2020).

 

Det kan godt betale sig, at have tilfredse kunder

Vi lægger altid stort vægt på at vore kunder skal være glade og tilfredse med det arbejde vi udfører. Derfor har vi også altid en tæt dialog om opgaverne, så der ikke kommer ubehagelige overraskelser. Det kan hverken vi eller vore kunder lide og det er nok også derfor samarbejdet fortsætter år efter år.

 

De største milepæle gennem 100 år

Med en historie på knapt 100 år, er El og Teknik områdets ældste el-installatør.

Tanken om ”El og Teknik” stammer egentlig fra afdelingen A&O Carstensen, hvor den ene af de nuværende partnere, tilbage i 1990érne, var i lære hos Ole Carstensen.

 

Kort om A&O Carstensen:

1925: Virksomheden blev grundlagt under navnet Karl Nielsen
1950: Arne Carstensen blev medejer
1952: Virksomhedens første bil
1973: Ole Carstensen blev medejer
1974: Flyttede til Militærvej i Næstved
2000: Anders Colding Lund Petersen blev medejer
2013: Henrik Kjærulff blev medejer

I april 2011 blev Mogenstrup installatøren Flemming Steffen Hansen (FSH) en del af A&O Carstensen. På daværende tidspunkt var der hverken tænkt tanker om vækst gennem opkøb, eller om ”El og Teknik”, så stille og roligt blev Mogenstrup installatøren blot en del af A&O Carstensen.

 

Kort om Flemming Steffen Hansen:

1973: Flemming Steffen Hansen startede hjemme i kælderen på Flinten, i Mogenstrup
1980: Der blev bygget nye lokaler, og samtidig også hvidevare- og lampebutik, på Lovvej i Mogenstrup
2011: Blev virksomheden en del af A&O Carstensen

 

El-firmaet Lodal kommer til

I 2013 blev Henrik og Anders, som nu stod bag A&O Carstensen i fællesskab, kontaktet af brødrene Søren og Arne Lodal. Ærindet var, at de syntes at A&O Carstensens måde at behandle sine kunder på, positivt set var et godt billede af de tanker der gennem tiden havde været bag driften af Næstveds kendte el-installationsfirma El-firmaet Lodal. Storebror Søren var nået en alder, hvor han ønskede at trappe ned, og det gav en god mulighed for at lillebror Arne over tid kunne overlevere virksomheden. Der måtte tænkes for og imod, for på den ene side var Henrik og Anders beviste om, at en evt. overtagelse ikke måtte fjerne fokus fra dagligdagen i A&O Carstensen, men omvendt var det også en stor cadeau, at være udvalgt til at være dem som brødrene ønskede at give deres ”barn” videre til. Beslutningen blev taget, Henrik og Anders ville gerne føre Lodal videre, men det skulle ikke lægges sammen med A&O Carstensen. Det skulle forblive selvstændigt med egne kunder, egen daglig drift og egne montører.

 

Kort om El-firmaet Lodal:

1927: Virksomheden blev grundlagt under navnet H. Juul Hansen
1946: Knud Lodal Mortensen overtog firmaet
1946: Navnet blev ændret til: ”El-installatør Knud Lodal Mortensen”
1970: Flyttede til hjørnet af Jernbanegade og Teatergade i Næstved
1978: Sønnerne Søren og Arne blev medejere
1978: Navnet blev ændret til: ”El-firmaet Lodal Mortensen”
1990: Flyttede lager, værksted og kontor til Skellet i Næstved
2014: Generationsskifte med Henrik Kjærulff og Anders Petersen, hvorefter Søren Lodal stoppede

 

De to lokale blev uddannet samtidig

En sjov detalje: Knud Lodal Mortensen der i 1946 blev uddannet el-installatør fra Helsingør Maskinmesterskole, havde læst, og blev færdig sammen med Arne Carstensen. Arne var i en periode ansat hos Knud, inden han (Arne) overtog el-firmaet Karl Nielsen (senere A&O Carstensen).

Samlet under samme tag

Overtagelsen af El-firmaet Lodal gik bedre end forventet, og det stod hurtigt klart, at skulle der drages nytte af de synergier der i dagligdagen opstår, når kompetencer samles under ”samme tag”, så skulle virksomhederne arbejde mere sammen. Mulighederne blev undersøgt – kunne begge firmaer være på den ene eller den anden adresse, og hvad var fornuftigt? – både Henrik og Anders kunne godt lide miljøet omkring Næstved havn hvor Lodal holdt til, men bygningerne var bygget på en grund der var lejet af Næstved havn, og det lå ikke i kortene, at denne kunne overtages. Hvilke muligheder var der på Militærvej, hvor A&O Carstensen havde til huse? Der blev tegnet og regnet, og der blev faktisk også valgt en entreprenør, der skulle i gang med at om- og tilbygge.

El og Teknik kontor udenfor - vinter
El og Teknik kontor indenfor
El og Teknik mødelokale
TEKNIQs garantiordning
VE godkendt til varmepumper

Montøren kom hjem med en ny mulighed

Ved en tilfældighed var en af A&O Carstensens montører hjemme og hjælpe en af A&O Carstensens kunder, og fortalte glædeligt om alt det, der skulle til at ske. Kunden var ikke hvem som helst. Kunden var den tidligere indehaver af et af Næstveds VVS-installationsfirmer, og ejede bygningen på Holsted Park hvor vi i dag har adresse i Næstved. Kunden kunne fortælle om den rejse, hende og hendes mand havde været på, hvor de var vokset ud af rammerne i en baggård i Jernbanegade, og først selv meget sent var blevet opmærksomme på at rammerne ikke længere var de rette, om deres opførelse af ejendommen på Holsted Park, og hvilken udvikling det havde skabt for virksomheden at komme ud hvor der var plads. Der blev tænkt igen, set frem, analyseret muligheder, og valget blev taget. Der skulle startes på en frisk, men stadig med de to gamle virksomheder i eget navn.

 

El og Teknik bliver fællesnavnet

I slutningen af 2015 blev ejendommen på Holsted Park 5 i Næstved overtaget. Lidt smårenovering var nødvendig, hvorefter de to firmaer blev samlet på den nye adresse. Det blev samtidig starten på den digitale tidsalder, og i den forbindelse, gav det mening at samle de to firmaer under et fælles CVR nummer. Holdningen var fortsat at El-firmaet Lodal, og A&O Carstensen skulle fortsætte som selvstændige enheder, blot under samme tag, så navnet til CVR nummeret blev valgt så ”diskret” som muligt – EL og Teknik.

Der gik dog ikke længe inden samarbejdspartnere, leverandører og lignende havde luret at der var sket en ændring (navnet), og det blev første skridt til at se muligheder ved det fælles navn, som en paraply for afdelingerne. Og det blev også indledningen til næste skridt – kunne vi være lokale andre steder? Det kunne vi måske nok, men det var Næstved Kommune og det deromkring nære område der var vores fokus.

 

Med Tappernøje El blev virksomheden endnu ældre

En mulighed bød sig, en beslutning blev taget, og Tappernøje El blev en del af El og Teknik. Og i lidt forkert rækkefølge, blev det/de gamle virksomheder, pludselig endnu ældre…

 

Kort om Tappernøje El:

1922: Kristian Jensen grundlagde virksomheden på den nuværende adresse Hovedvejen 73 i Tappernøje
1971: Virksomheden blev overtaget af Krüger & søn i Næstved
1978: Jørn Møller Jakobsen blev ansat som daglig leder
1985: Jørn Møller Jakobsen overtog virksomheden
2019: Generationsskifte med Henrik Kjærulff og Anders Petersen